Πέμπτη 20 Μαΐου 2010

e-mail: Ομάδα Ανεξάρτητων φοιτητών


Λάβαμε το παρακάτω e-mail και το δημοσιεύουμε, όπως μας ζητήθηκε.


Αξιότιμοι κύριοι καθηγητές,

Νιώσαμε την ανάγκη να σας γράψουμε τις σκέψεις μας και να σας πούμε ένα μπράβο και ένα ευχαριστώ. Σας αξίζει. Είμαστε κάποιοι απο τους φοιτητές που συναντήσατε αυτές τις μέρες και μας δώσατε την ευκαιρία να σας πούμε τα παράπονα και τις ιδέες μας.

Μέχρι τώρα δεν είχαμε ενδιαφέρον για τις εκλογές για Πρύτανη. Δεν ξέραμε ότι ψηφίζουν όλοι. Νομίζαμε ότι συμμετέχουν μόνο οι παρατάξεις. Δεν ψηφίζουμε καμία παράταξη και έχουμε διαφορετικές ιδεολογικές τοποθετήσεις. Μας ένωσε το ενδιαφέρον για το Πανεπιστήμιο και για τις σπουδές μας και για αυτό συζητάμε συχνά. Από αυτό εξαρτάται το μέλλον μας.

Οι εκλογές, όμως, φέρνουν στο μυαλό μας υποσχέσεις και λόγια του αέρα. Εμείς δεν θέλουμε υποσχέσεις. Ούτε την εύνοιά σας θέλουμε, για αυτό και δεν θα αποκαλύψουμε τα ονόματά μας. Είμαστε από σήμερα κάποιοι από τους 600 fans σας στο facebook.

Μας έκανε εντύπωση το ενδιαφέρον που δείχνετε στους φοιτητές. Ένας από εμάς σας έγραψε την πρότασή του και απαντήσατε αμέσως. Μας μιλήσατε για τις προτάσεις σας, για το συνήγορο του φοιτητή, τους συμβούλους σπουδών, τις υποτροφίες, τα βιβλία μας που αργούν, για πτυχία με αξία. Διαβάσαμε για το πράσινο πανεπιστήμιο, κάτι πολύ επίκαιρο και απαραίτητο. Μιλήσαμε με συμφοιτητές μας για εσάς και για τις εντυπώσεις μας. Οι περισσότεροι από εμάς σας είχαμε καθηγητές και σας εκτιμούσαμε ήδη.

Για όλους αυτούς τους λόγους αποφασίσαμε ότι θα έρθουμε να σας ψηφίσουμε στις εκλογές και για έναν ακόμη, όταν μιλήσαμε δεν μας ζητήσατε την ψήφο μας. Μας μιλήσατε για το σχέδιο σας με προτάσεις και επιχειρήματα και ακούσατε τις ιδέες μας. Με την ψήφο μας έχουμε μια ευκαιρία. Είναι ευκαιρία να σας ψηφίσουμε για ένα πρωτοπόρο πανεπιστήμιο, ευκαιρία για τον εαυτό μας, για το μέλλον μας. Έτσι, το σκεφτόμαστε.

Χαρήκαμε που σας σφίξαμε το χέρι. Σας ευχόμαστε επιτυχία στην προσπάθειά σας. Εμείς θα είμαστε εκεί. Ζητάμε, όμως, κάτι. Οι προτάσεις και τα συνθήματά σας να μην είναι προεκλογικά. Μπήκαμε στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας για όσα πιστέψαμε ότι θα μας προσφέρει. Με όσα μας λέτε θα μας προσφέρει και παραπάνω. Μακάρι να τα κάνετε πράξη. Ελπίζουμε να μην μας απογοητεύσετε.

Ομάδα Ανεξάρτητων Φοιτητών
ΥΓ: Εάν θέλετε σας παρακαλούμε να δημοσιεύσετε το e-mail μας. Πιστεύουμε ότι εκφράζουμε πολλούς απο αυτούς που συναντήσατε αυτές τις μέρες και μέχρι σήμερα δεν είχαν φωνή ν' ακουστούν αλλά δεν έβρισκαν και αυτιά να τους ακούσουν, όπως εσείς. Σας ευχαριστούμε.

1 σχόλιο:

  1. Αγαπητοί μας φοιτητές,

    Σας ευχαριστούμε. Θέλουμε να είστε βέβαιοι ότι δεν πρόκειται για προεκλογικές υποσχέσεις, αλλά για δεσμεύσεις που θα υλοποιήσουμε. Σας καλούμε σ' αυτή την προσπάθειά απο σήμερα, να αγωνιστούμε μαζί πριν τις εκλογές, αλλά και μετά απο αυτές. Τώρα κάνουμε όλοι μαζί προσπάθεια για το Πανεπιστήμιο που θέλουμε. Φτιάχνουμε όλοι μαζί το πανεπιστήμιο της νέας δεκαετίας. Το πρωτοπόρο πανεπιστήμιο σας χρειάζεται. Συμμμετέχετε στις δράσεις μας. Ελάτε να γνωριστούμε.
    Καλή συνέχεια και επιτυχία στις σπουδές

    ΑπάντησηΔιαγραφή