Σάββατο 15 Μαΐου 2010

Πρόταση Διεξαγωγής Debates

Από την πρώτη μέρα της συγκρότησής μας ως υποψήφιο πρυτανικό σχήμα κάναμε σαφές ότι θέλουμε ένα ανοιχτό Πανεπιστήμιο και πως μόνο ο σοβαρός και υπεύθυνος διάλογος και η συμμετοχή είναι ο ασφαλής δρόμος για να κατακτήσουμε το Πρωτοπόρο Πανεπιστήμιο που όλοι θέλουμε.
Ακολουθώντας τις αρχές μας, ανταλλάξαμε και θα συνεχίσουμε να ανταλλάσουμε απόψεις και προβληματισμούς με κάθε Τμήμα του Πανεπιστημίου χωριστά, με κάθε υπηρεσία του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, με κάθε μέλος της ακαδημαϊκής κοινότητας και με όλους τους φοιτητές.
Η μέχρι σήμερα επαφή μας μαζί σας έγινε μακριά από λογικές εντυπωσιασμού και με πλήρη αίσθηση της σοβαρότητας της διαδικασίας. Αξιοποιούμε, επίσης, και τα νέα μέσα και σας προτρέπουμε να μας στείλετε τις δικές σας προτάσεις και σχόλια, ανοίγοντας και ηλεκτρονικά το πρόγραμμά μας σε όλους σας στο blog μας.

Πέρα από αυτό, το γνωρίζετε πολύ καλά ότι οι πόρτες μας ήταν, είναι και θα είναι ανοιχτές για όλους σας ανά πάσα στιγμή. Πιστεύουμε ακράδαντα πως η Κοινότητα του Πανεπιστημίου μας οφείλει να ενημερωθεί για το πρόγραμμα και τις θέσεις των υποψηφίων και να συμμετέχει σ’ αυτή τη διαδικασία μέσα από ειλικρινή και ουσιαστικό διάλογο.

Σήμερα, λοιπόν, και μετά την επίσημη ανακήρυξη των υποψηφιοτήτων από το Πρυτανικό Συμβούλιο, προτείνουμε στους αγαπητούς συναδέλφους του άλλου σχήματος τη διεξαγωγή δύο debates μεταξύ των υποψηφίων πρυτάνεων που θα καλύπτουν συγκεκριμένες θεματικές ενότητες, προκειμένου να αναπτυχθούν με καθαρότητα και άνεση χρόνου οι θέσεις και το πρόγραμμα των δύο σχημάτων που αφορούν τη λειτουργία και το μέλλον του Πανεπιστημίου μας.

Στο πρώτο debate προτείνουμε τις ακόλουθες ενότητες: α) Στρατηγικός σχεδιασμός, και ανάπτυξη, β) Προώθηση της έρευνας και επιτροπή ερευνών, γ) Διαδικασίες αξιολόγησης του ερευνητικού και διδακτικού έργου, δ) Οργάνωση τμημάτων/σχολών και ο «Καλλικράτης» των πανεπιστημίων.

Στο δεύτερο debate προτείνουμε: α) Διοικητικές και τεχνικές υπηρεσίες, β) Φοιτητική μέριμνα και σχέση αποφοίτων με την αγορά εργασίας, γ) Βιβλιοθήκη, δ) Γενική τοποθέτηση
Φυσικά, είμαστε ανοικτοί σε περαιτέρω προτάσεις και ιδέες.

6 σχόλια:

  1. Πολύ σωστή πρόταση! Επιτέλους ακούμε για ανοιχτές πόρτες και διάλογο ουσίας και μάλιστα σε συγκεκριμένα θέματα. Συγχαρητήρια με τέτοιες πρωτοβουλίες δίνετε αξία στη διαδικασία και στην ψήφο μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Περιμένουμε να γίνει.... Χατζηδημητρίου Vs Περάκη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δεν συμφωνώ... Δεν είναι Χατζηδημητρίου Vs Περάκη. Δεν περιμένω μάχη, αλλά διάλογο ανάμεσα σε δύο σοβαρούς συναδέλφους που διεκδικούν τη θέση του Πρύτανη, που θα διαχειριστούν τις υποθέσεις του Πανεπιστημίου και θα είναι το πρόσωπο του Πανεπιστημίου, στην κοινότητα του Πανεπιστημίου και στην κοινωνία τα επόμενα τέσσερα χρόνια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Η κα. Περάκη μου είναι συμπαθής αλλά δεν νομίζω ότι μπορεί να σταθεί μπροστά στον κ. Χατζηδημητρίου σε θέματα διοίκησης. Διορθώστε με αν κάνω λάθος, αλλά η διοικητική της εμπειρία είναι μηδενική. Θα με ενδιέφερε να δω ένα debate Περάκη-Χατζηδημητρίου...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Εγώ θα ήθελα ένα debate και των δύο τετράδων. Προσωπικά θέλω να ρωτήσω τον Καιρίδη με ποια λογική είναι υποψήφιος την στιγμή που τον έχουν εκλέξει στο Πάντειο. Έλεος επιτέλους!

    ΑπάντησηΔιαγραφή