Τετάρτη 26 Μαΐου 2010

Επιτέλους, λίγη σοβαρότητα.

Αγαπητοί Συνάδελφοι,

Είναι φανερό ότι χρησιμοποιήσατε την πρόσκληση στην εκδήλωσή σας για τα μέλη ΔΕΠ ως άλλοθι, για να αποφύγετε το σοβαρό και ουσιαστικό διάλογο που είχαμε προτείνει μεταξύ των δύο υποψήφιων Πρυτάνεων. Μάλιστα, με ύφος τελεσιγράφου μας προσκαλέσατε στη δική σας εκδήλωση, προκειμένου να μην αφήσετε άλλα περιθώρια για τις δύο συζητήσεις που εμείς επιθυμούσαμε.

Τον ολισθηρό δρόμο των επικοινωνιακών τακτικών, της πόλωσης και του διχασμού εμείς δεν πρόκειται να τον ακολουθήσουμε. Λυπούμαστε ειλικρινά γιατί οι τακτικισμοί, οι προσωπικές βολές, το κλίμα εκλογοδικείου και διάλυσης που εσκεμμένα και επίμονα καλλιεργείτε τις τελευταίες μέρες δεν διαφυλάσσουν ούτε την ομαλή πορεία προς τις εκλογές, αλλά ούτε και την ενότητα της ακαδημαϊκής μας κοινότητας μετά από αυτές. Όλα αυτά φανερώνουν τον εκνευρισμό σας και σπέρνουν καχυποψία.

Εμείς θα σταθούμε με αξιοπρέπεια και σεβασμό προς όλη την Πανεπιστημιακή Κοινότητα. Με αποφασιστικότητα δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να υπονομεύσει τη δημοκρατική λειτουργία του Πανεπιστημίου μας και να το διασύρει προκειμένου να ικανοποιήσει μικροπολιτικές φιλοδοξίες. Έχουμε εμπιστοσύνη σε όλους τους συναδέλφους μας και δεν αμφισβητούμε την αξιοπιστία κανενός. Είμαστε βέβαιοι ότι οι 60 συνάδελφοί μας των εφορευτικών επιτροπών, δηλαδή σχεδόν το 50% των μελών ΔΕΠ που δύνανται να συμμετέχουν σε εφορευτικές επιτροπές, και τα μέλη του Πρυτανικού Συμβουλίου θα μεριμνήσουν ώστε να διαφυλάξουν την ομαλή και απρόσκοπτη διεξαγωγή των εκλογών στα εκλογικά κέντρα για τα μέλη ΔΕΠ, τους υπαλλήλους και τους φοιτητές.


Με τιμή,
Γιάννης Χατζηδημητρίου, Καθηγητής, Υποψήφιος Πρύτανης

Χρήστος Κωνσταντάτος, Καθηγητής, Υποψήφιος Αντιπρύτανης
Χάρρυ Παπαπανάγος, Καθηγητής, Υποψήφιος Αντιπρύτανης
Αχιλλέας Ζαπράνης, Αναπληρωτής Καθηγητής, Υποψήφιος Αντιπρύτανης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου