Κυριακή 16 Μαΐου 2010

Καινοτομία και Επιχειρηματικότητα


"Η εμμονή μας με την απαισιοδοξία και την ευθυνοφοβία, η ελλιπής κοινωνική και περιβαλλοντική συνείδηση,.. Η αδυναμία μας να εστιάσουμε στο θετικό και στις δυνατότητες της χώρας απέναντι στις παγκόσμιες προκλήσεις και προσκλήσεις και ιδίως να ενστερνιστούμε την επιχειρηματικότητα και την καινοτομία ως τρόπο ζωής και πηγή έμπνευσης και δράσης-ιδίως ανάμεσα στους νεότερους."

...Αυτή είναι η απάντηση του Ηλία Καραγιάννη, τακτικού καθηγητή Επιχειρηματικότητας και Καινοτομίας στη Σχολή Διοίκησης του Πανεπιστημίου George Washington σε συνέντευξή του στη στήλη Πατριδγνωσία του Κ της Καθημερινής και στην ερώτηση Αυτό που με Χαλάει.

Εμείς στο πρόγραμμα της επόμενης τετραετίας για ένα Πρωτοπόρο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας βάζουμε την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας και της καινοτομίας, ως πρώτες προτεραιότητες. Η νέα γενιά, οι φοιτητές και οι φοιτήτριές μας, είναι δημιουργική. Χρειάζονται περισσότερες ευκαιρίες. Εμείς θέλουμε να τους ανοίξουμε νέους ορίζοντες χωρίς απαισιοδοξία και ευθυνοφοβία, αλλά με ελπίδα και ευθύνη. Πιστεύουμε ότι μέσα απο ένα Πρωτοπόρο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, το μπορούμε. Για αυτό θα εργαστούμε, για αυτό ζητάμε τη στήριξή σας.

Αχιλλέας Ζαπράνης, Αν. Καθηγητής Λ.Χ., Υποψήφιος Αντιπρύτανης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου